1,5 dl rött vin'
0,5 dl soya
0,25 dl balsamvinäger
0,5 dl svartvinbär, rönnbär eller annan lite skarp gelé
tre fjärdedelar mörk oxbuljongstärning
0,5 dl vatten
Koka ihop tills det reduceras med hälften.. Smaka av och späd med grädde upp till full volym.Borde inte redas, men om det behövs, ta lite idealmjöl eller liknande vispat i lite vatten/grädde.Underbart till vilt, lamm, älg eller varför inte ripa?
torsdag 15 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jaha, men varför ska man koka ihop det så det dunstar till hälften, undrar en oinvigd??
SvaraRaderaDet blir bättre smak när det fått gosa ihop sig ett tag.. sen tar man i FETT, eller nåt, jag gillar i alla fall grädde. (Kan redas med mjölk, men det blir ju trist) lättgrädde?? njaaa, man får ta en promenad istället
SvaraRadera//S
Tillhör tyvärr gräddsläktet också.:)
SvaraRadera