fredag 16 oktober 2009

Finns något bättre än lasagne?

Gårdagens pastadegsrecept, idag blir det ostsåsen till lasagnen.. Detta blir en paradrätt som folk blir som tokiga av att äta, med köttfärssås efter eget eller något som helst recept är det underbart. Om man inte har en pastaplattaremaskin så kan man kavla bitar av degen, dra dem lite så den blir tunn och sedan klippa lagom bitar för en ugnsform- Det räcker med 20 minuter i ugnen, 175 grader, glöm inte riven ost längst upp..


Färsk pasta
6,5 dl vetemjöl, eller blandat med durumvete 50/50
(Tycker durumvetemjöl är torrt köpt i Sverige)
4 stora ägg, ev extra gulor
2 krm salt
2 msk olivolja

Blanda, knåda som en tok, är den stenhård, tillsätt en extra gula och olivolja tills den blir hanterlig. Knåda tills händerna är alldeles stela eller föralldel använd "apparaten" Lägg sedan i en plastpåse på bänken ca 30 minuter.Kavla sedan längder som antingen skärs till tortollini med valfri fyllning, klipp till pastaplattor för lasagne som blir underbar, eller kör i pastaplattaren med veven som plattar och klipper till tagiateller..Magnifico!

3 kommentarer:

  1. Lasagne är utan tvekan jättegott men ska man inte ha färs i?Har inte smakat med färskgjord pasta vilket nog är en miss.Var köper man otorrt durumvetemjöl,trodde allt mjöl var torrt..

    SvaraRadera
  2. Jaa Italien kanske har det bästa duruvetemjölet,en tur till Italien??Va?

    SvaraRadera
  3. Soldis,jag har startat en gotteblogg!

    SvaraRadera